cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă

 Caută cazare                 Căutare avansată 

Cetatea Colt, Zona Retezat

Cetatea Colt, asezata pe o stanca la intrarea in defileul Rausorului, este semnalata documentar din sec. XIV. Ea a apartinut familiei cneziale Candea din Rau de Mori. Ridicata in scopuri de aparare, cetatea nu a indeplinit niciodata acest rol. Cetatea Colt pare mai degraba un loc de refugiu romantic. Sub zidurile cetatii nu a avut loc nici o batalie. Cu toate astea, dupa 600 de ani de la zidirea ei, cetatea a fost martorul mut al unei adevarate batalii mpotriva destinului, batalie care avea sa o faca mai celebra dect toata istoria ei de pna atunci. Aici s-a consumat una dintre cele mai duioase si mai secrete povesti de dragoste, al carei erou a fost nsusi Jules Verne.

Dezamagirile unui om de succes

Viata romancierului Jules Verne nu a fost intotdeauna plina de succese. Dupa cativa ani de esecuri si lipsuri materiale, intr-o buna zi, steaua succesului a stralucit si deasupra tanarului Verne. Intalnirea intamplatoare cu Dumas-tatal avea sa-i deschida scriitorului francez drumul catre o cariera literara plina de satisfactii. Viata lui seamana destul de bine cu a eroilor sai de roman.
A fost de multe ori ingenunchiat de lipsuri materiale, tratat cu neincredere, dar cand a reusit sa se impuna ca romancier, lumea era la picioarele lui. Jules Verne era considerat un barbat atragator. Daca la asta se mai adauga si laurii succesului, putem crede descrierea facuta scriitorului de catre Georges Bastard in 1883: "...Jules Verne... A primit avalanse de scrisori, epistole amoroase si bilete parfumate. Cunosc chiar femei incantatoare, cinstite se intelege, care, acum mame de familie, au ars odinioara de dorinta de a-i scrie, direct, cu naivitate, pentru a-i cere fotografia. Tanar, trecea drept un barbat frumos."

Oricat de generoasa a fost soarta cu marele romancier, oricat succes a avut la femei, esecurile sentimentale l-au urmarit intreaga viata. Inafara de sotia lui Honorine, toate femeile pe care Jules Verne le-a iubit, au incheiat povestea de dragoste casatorindu-se cu altcineva. In ciuda deziluziilor pe care i-a fost dat sa le traiasca, Jules Verne a ramas acelasi incurabil indragostit, sensibil la frumusetea si gingasia femeilor din viata lui.


Aceasta prima parte a articolui a fost publicata prin amabilitatea domnului Gheorghiu Nicolae. Drepturile de autor apartin domniei sale.
Continuarea articolului


 Link-uri recomandate
Despre România
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Valea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal sau Azuga...
Delta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Valea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Bran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....