cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă

 Caută cazare                 Căutare avansată 

Cheile Dambovicioarei

Dupa Rucar, pe soseaua Campulung-Bran (DN 73), la kilometrul 79, se afla satul Podul Dambovitei (la confluenta raurilor Dambovicioara cu Dambovita).
Urmand drumul spre Valea Dambovicioarei, dupa 4 km, se ajunge la Cheile Dambovicioarei, apoi parcurgand Cheile Dambovicioarei se ajunge la pestera Dambovicioarei.
Paraul Dambovicioara este cel mai important afluent al Dambovitei din zona montana a cursului sau. Confluenta dintre cele doua ape se face chiar in dreptul satului Podu Dambovitei - in drumul dumneavoastra catre Chei aveti ocazia sa vedeti si confluenta celor doua ape.

Cheile Dambovicioarei se prezinta ca un adevarat canion, cu pereti abrupti, cu inaltimi de pana la 200 de metri, intins pe mai multi kilometri, de-a lungul paraului Dambovicioara.

  Cheile Dambovicioarei


Cheile Dambovicioarei atrag si prin faptul ca sunt o parte componenta a Parcului National Piatra Craiului (care mai cuprinde si Masivul Piatra Craiului, Cheile Dambovitei si Cheile Ghimbavului).
Aici se pot intalni in jur de 1000 de specii de plante, multe dintre ele ocrotite de lege (mai mult de jumatate dintre speciile de plante ocrotite in Romania se gasesc aici).
Printre acestea se numara: floarea de colt, ghintura galbena, sangele voinicului, tisa, iedera alba si garofita Pietrei Craiului, monument al naturii, nemaintalnita in nicio alta parte pe glob.

Zona, cel mai mare complex de chei din tara (peste 20), atrage, nu numai prin spectaculozitatea peisajelor, dar si prin multitudinea de elemente ale reliefului carstic: peste 50 de pesteri, avene, arcade sau ape curgatoare cu parcursuri subterane.
Dintre acestea, cea mai cunoscuta este Pestera Dambovicioarei.


 Link-uri recomandate
Despre RomaniaPrezentare România - informatii generale
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Valea PrahoveiValea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal...
Delta DunariiDelta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Valea OltuluiValea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Bran MoeciuBran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....