cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă
unelte-pescuit.ro

 Caută cazare                 Căutare avansată 

Delta Dunarii

                       

Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari si peste 100 de specii de pesti.
In Delta Dunarii pot fi intalnite colonii de pelicani, sau grupuri de mii de cuiburi adunate in stufarii: pescarusi, starci, lopatari, cormorani sau tiganusi.

Aici, in zonele umede, putem intalni pasari precum: pelicanul, cormoranul, cufundarul, corcodei, starci, lopatari, rate, gaste sau pescarusi, iar in zonele nisipoase, cu flora specifica stepei sau in zavoaiele de salcii putem intalni potarnichea, prepelita sau ciocarlia.

Delta Dunarii da peste 50% din productia de peste de apa dulce din Romania. Aici se pot intalni sturionii marini: morunul, nisetrul si pastruga, sau sturionii de apa dulce: cega si viza.
De asemenea, in Delta mai putem intalni specii foarte "indragite" de pescari, precum: stiuca, somnul, crapul, salaul, carasul, bibanul, rosioara sau platica.
Tinteste pestii rapitori cu mulineta Wizard Spin 3000
Nuferi Dintre mamifere pot fi intalnite: vidra, cainele enot, mistretul, vulpea, iepurele, nurca, bizamul, iar dintre reptile: broasca testoasa de balta, serpi de apa sau vipere.


Barci pe Bratul Sulina Clima Deltei este una potrivita turismulul, cu o durata de stralucire a soarelui relativ mare: media multianuala este de 2250 de ore. Temperatura medie multianuala este de aproximativ 11 C si este situata peste media din Romania.

Precipitatiile sunt foarte reduse, Delta fiind ce mai secetoasa regiune din tara.

Reteaua hidrografica
Ca o curiozitate, Dunarea izvoraste din muntii "Padurea Neagra" din Germania si se varsa in Marea Neagra in dreptul padurii Caraorman, care in limba turca inseamna tot "Padurea Neagra".
La intrarea in Delta, in dreptul localitatii Patlageanca, Dunarea are un debit mediu de 6470 mc/sec, debit similar cu al fluviului Volga, cel mai mare fluviu din Europa.
Cele trei brate ale dunarii preiau acest debit astfel: Chilia 58%, Sulina 19% si Sfantu Gheorghe 23%.

Cu cei 104 de km ai sai, Chilia este cel mai lung brat. De asemenea el este si cel mai viguros pentru ca preia aproape 60% din apele Dunarii si inregistreaza si cea mai mare adancime: 39 de m. La varsarea in mare exista o delta secundara care avanseaza in mare cu circa 40 de metri pe an.

Barci Bratul Sulina este cel mai scurt (are numai 71 de km), este aproape drept si asigura cel mai scurt drum spre mare. La varsarea in mare se produce depunerea aluviunilor, la contactul cu apa sarata a marii, formandu-se o bara (bara Sulina).

Bratul Sfantu Gheorghe are o lungime de 112 km. Bratul are foarte multe meandre iar la varsare formeaza o acumulare de nisip sub forma unor insule - insulele Sacalin.Cele mai importante lacuri din Delta Dunarii sunt: Bogdaproste, Dranov, Fortuna, Gorgova, Isac, Matita, Merhei, Obretin, Puiu, Puiulet, Rosu, Rucsca si Tatanir. In sudul Deltei se afla laguna Razim-Sinoe, cel mai mare complex lacustru (de aproximativ 700 de kmp), format din lacurile Razim, Sinoe, Zmeica si Golovita.

Acces
Poarta de intrare in Delta este orasul Tulcea, situat la 277 km de Bucuresti.

Adrese utile
Administratia rezervatiei Delta Dunarii, Str. Taberei nr. 32, telefon: 0240 55.09.50Specii de pasari
PelicanulPelicanul


Specii de peste de apa dulce

Lanseta STIUCA (exos lucius)
Descriere: Stiuca este cu siguranta cel mai vorace peste rapitor din apele dulci din Romania. La varsta de 3 ani, atunci cand ajunge la maturitate sexuala, stiuca poate avea pana la 700-800 de grame. Stiuca poate ajunge pana la 20 de kilograme.
Momeli folosite: lingurita oscilanta, pestele viu, woblerele si linguritele rotative. Perioada de prohibitie: incepe la 1 februarie si tine aproximativ doua luni.

SOMNUL (silurus glanis)
Descriere: Somnul este cel mai mare peste care traieste in apele dulci din Romania. El poate atinge pana la 400 de kg.Despre RomaniaPescuit in Delta Dunarii                                                                                                   

 Legaturi
Despre RomaniaPrezentare România - informatii generale
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Valea PrahoveiValea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal...
Valea OltuluiValea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Zona Bran MoeciuBran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....