cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă
 Caută cazare                 Căutare avansată 

Oferta turistica din Romania fata in fata cu concurenta zonala

- Ce spun turistii care au vizitat Bulgaria, Grecia sau Turcia?                           inscriere oferta Inscrie o oferta de cazare!

In primul rand, sa afli parerea turistilor care au vizitat alte tari, este un lucru important pentru ca ei ne pot arata ce lipseste turismului romanesc. In al doilea rand, persoanele care pleaca sa viziteze aceste tari sunt persoane cu venituri relativ ridicate, foarte interesante pentru orice vanzator de servicii turistice.
Din discutiile purtate cu acesti turisti, au rezultat o serie de concluzii extrem de interesante pentru furnizorii romani care au nevoie de know-how, au nevoie sa stie ce isi doresc turistii sau ce le lipseste acestora, aici in tara. In fond, aceste idei ne spun de ce se pierd clienti in turismul romanesc.
Iata cateva opinii:

1. In alte tari, la preturi comparative, conditiile de cazare sunt mult mai bune. In Romania, ti se cere cel putin jumatate din pretul de cazare pentru cazarea unui copil de 5-6 ani. Asa ceva in Turcia sau Bulgaria este gratuit. Noroc cu pensiunile turistice, unde plata se face pe camera, nu pe persoana.
[Alexandru, Bucuresti]

2. Mijloacele de distractie lipsesc din statiunile noastre si din hoteluri sau alte locuri de cazare. In alte tari hotelurile au piscina proprie, gradini, sali de fitness etc.
De exemplu, la mare, daca nimeresti intr-o perioada in care apa marii este rece sau foarte rece (si pe litoralul nostru se intampla des asa ceva), ca sa ai acces la o piscina trebuie sa platesti sume destul de piperate, fara sa mai vorbim ca nu prea gasesti asa ceva.
[Viorel, Bucuresti]

3. In Romania sunt prezentate ca articole de lux unele dotari absolut normale, cum ar fi aerul conditionat sau frigiderul. Ori, in realitate acestea ar trebui sa se afle in dotarea standard a oricarei camere.
Daca platesti 80-100 de lei pe o camera la hotel, ti se pare normal sa suporti vara temperaturi de pesete 32-35 de grade in camera? Bineinteles ca renunti. Mai ales daca mergi si cu un copil... nu poti sa il tii in conditiile astea.
[Corina, Alexandria]

4. Amabilitatea personalului care lucreaza in turism, de obicei lasa de dorit. Cred ca pe litoral, in sezonul de vara, sunt angajati foarte multi oameni in regim temporar si, pobabil, cu salarii mici. In aceste conditii, un ospatar are la dispozitie doar cateva luni pentru a isi face "plinul", ceea ce il determina sa forteze obtinerea unor castiguri la negru: umfla nota de plata, forteaza obtinerea unui bacsis.
Acesti angajati nu sunt deloc interesati daca turistul va reveni sau nu, anul viitor, in acelasi hotel sau restaurant. Singurul lor interes este sa scoata cat mai multi bani, cat mai rapid.
Probabil ca una dintre cauze este ca sezonul turistic este foarte scurt.
[Valerian, Bucuresti]

5. Curatenia din statiuni... la noi, ca si la bulgari, este o problema inca nerezolvata. Ba mai mult, in multe cazuri chiar si curatenia din restaurante sau camere de hotel lasa de dorit. Nu poti sa platesti sumele mari care ti se cer pentru asa ceva. Este incorect.
[Camelia, Vaslui]


In concluzie, lucrul grav este ca acesti turisti spun nu doar ca si-au propus sa isi petreaca si alte vacante in strainatate, dar in unele cazuri mesajul lor este de-a dreptul alarmant: unii dintre ei si-au propus sa boicoteze statiunile romanesti.

De aceea, oamenii de afaceri care promoveaza calitatea in turism au nevoie de sustinere, mai ales in sensul prezentarii ofertelor lor pe piata. Evolutia lucrurilor va fi, cu siguranta, pe calea naturala - a dezvoltarii.
Totusi, foarte multi turisiti recunosc faptul ca Romania dispune de un cadru natural foarte valoros, de frumuseti naturale inegalabile, dar si de traditii populare minunate. De exemplu, Delta Dunarii nu are o concurenta naturala pe masura in tarile despre care vorbim. Chiar si Litoralul romanesc, schimbat in directia buna, poate fi o oferta demna de luat in seama.

www.cauta-cazare.ro
  Adauga un comentariuExprima-ti opinia! 
 Legaturi
Despre RomaniaPrezentare România - informatii generale
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Valea PrahoveiValea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal...
Delta DunariiDelta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Valea OltuluiValea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Bran MoeciuBran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....