cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă

 Caută cazare                 Căutare avansată 

Pestera Dambovicioarei

Pestera Dambovicioarei este situata la poalele Muntilor Piatra Craiului, pe o latura a culoarului Rucar - Bran si reprezinta una dintre atractiile zonei, in primul rand datorita asezarii sale extrem de accesibile. Pestera are o lungime de aproape 250 de metri si s-a format in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului, prin eroziunea stancii de catre apele paraului Dambovicioara.

Desi peisajul interior nu este la fel de spectaculos ca al altor pesteri, Pestera Dambovicioarei atrage foarte multi turisti, ea fiind o completare fericita a atractiilor zonei: Cheile Dambovicioarei, cu peisajele spectaculoase, paraul Dambovicioara, flora deosebita, cu multe specii protejate.

Accesul in interiorul pesterii este facil, fiind realizate amenajarile necesare, iar inaltimea pana la tavanul pesterii permite deplasarea in picioare, fara prea mari eforturi.
Nu sunt necesare echipamente speciale pentru vizitare, dar este recomandabil sa aveti incaltari tip sport si eventual o lanterna.

Acces: Pestera Dambovicioarei este situata la 5 km de Rucar, in apropierea satului Podu Dambovitei, pe traseul Rucar-Bran.
Accesul pana la pestera se face pe soseaua care insoteste cursul paraului Dambovicioara.
Dupa Rucar, pe soseaua Campulung-Bran (DN 73), la kilometrul 79, se afla satul Podul Dambovitei (la confluenta raurilor Dambovicioara cu Dambovita).
Urmand drumul spre Valea Dambovicioarei, dupa 4 km, se ajunge la Cheile Dambovicioarei, apoi parcurgand Cheile Dambovicioarei se ajunge la Pestera Dambovicioarei.


cazare dambovicioaraCazare in Dambovicioara


 Link-uri recomandate
Despre RomaniaPrezentare România - informatii generale
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Valea PrahoveiValea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal...
Delta DunariiDelta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Valea OltuluiValea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Bran MoeciuBran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....