cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă
unelte-pescuit.ro
 Caută cazare                 Căutare avansată 
Retete culinare romanesti


Reteta de mititei

Ingrediente:
- 1 kg de ceafa de vita cu grasime;
- 100-150 grame de seu de oaie, in cazul in care carnea nu este suficient de grasa (nu se foloseste carne de porc);
- zeama de oase (obtinuta din fierberea a 1/2 kg de oase);
- 8-10 grame de bicarbonat de sodiu;
- o capatana de usturoi;
- 8-10 grame de piper;
- cimbru uscat, ienibahar, coriandru;
- o lingurita de zeama de lamaie;
- o lingurita de ulei;
- sare dupa gust.
  Mici la gratar

Se da de doua ori carnea de vita prin masina de tocat impreuna cu seul pentru a se marunti cat mai uniform.
Se adauga sarea, mirodeniile, zeama de oase si bicarbonatul (stins cu zeama de lamaie) si se framanta totul timp de cel putin 15-20 de minute.
Carnea framantata se tine 5-6 ore (chiar si o zi) in frigider la fragezit si pentru inglobarea cat mai buna a sucului si mirodeniilor. Se face un mujdei de usturoi care se strecoara si se foloseste doar zeama care se amesteca cu pasta de mici.
Pasta se lasa din nou la frigider cateva ore.

Cu circa 2-3 ore inainte de preparare pasta se scoate de la frigider.

Se formeaza cu mana udata in apa cilindrii de pasta care, apoi, se ung cu ulei si se lasa la zvantat, pana la o ora. In timpul frigerii se ung cu zeama de carne sau cu mujdei de usturoi.
Focul nu trebuie sa fie prea mic pentru ca mititeii sa nu se usuce excesiv. Secretul gustului consta tocmai in sucurile date de ingrediente, usturoiul fiind cel mai important.
Pentru ca micii sa nu se usuce prea tare pe gratar pasta trebuie batuta (se loveste cu ea de masa de mai multe ori), pentru a ingloba mai multa zeama (zeama de oase adaugata treptat).


Iepure la tava

Ingrediente:
- un iepure (eventual numai pulep din spate);
- 100 de grame de sunculita de porc;
- un pahar de vin alb;
- o capatana de usturoi;
- cateva linguri de untdelemn, cateva masline, cimbru, piper, sare dupa gust.

  Iepure la tava
Pe fundul tavii se aseaza un rand de rondele de radacinoase: morcovi, patrunjel si telina. Iepurele jupuit si spalat se unge cu ulei, se impaneaza cu usturoi si sunculita (se cresteaza din loc in loc si se introduc bucati de sunca si usturoi) si se pune in tava. Deasupra se pun felii de sunculita, se presara cu sare, piper si cimbru. In tava se pun cateva linguri de apa, un pahar de vin alb, sare, doua-trei foi de dafin, maslinele si apoi se da la cuptor, la foc mic.
Se intoarce din cind in cind si se stropeste cu sosul din tava. Se completeaza cu apa cind scade ca sa nu se arda zarzavatul. Spre final se adauga din nou vin. Durata de frigere este de aproximativ doua ore, la foc mijlociu.


Placinte cu branza

Ingrediente:
- doua cani de faina;
- o jumatate de cana de zahar;
- un pachet de margarina;
- branza de vaci si stafide, in functie de cat de groasa doriti sa fie placinta;
- un ou, un pahar de apa, o lingura de otet, esenta de vanilie; - coaja rasa de lamaie.

  Pregatire aluat
Se amesteca apa cu otetul, iar separat, se framanta faina cu apa si margarina.
Se framanta bine aluatul pana devine o coca bine intemeiata. Apoi se lasa la rece cel putin cateva ore (chiar o zi). Se imparte aluatul in doua parti egale care se intind in foi de marimea tavii. Tava va fi unsa in prealabil cu unt. Se pune umplutura care este facuta din branza amestecata cu stafide, coaja rasa de lamaie si ou si se acopera cu cea de a doua foaie care se unge cu ou. Se da la cuptor la foc potrivit, timp de aproximativ 30 de minute. Placinta se pudreaza cu zahar farin si se taie doar dupa ce s-a racit bine.


Parjoale

Ingrediente:
- carne de vaca;
- paine, ou;
- o ceapa, patrunjel verde, cativa catei de usturoi;
- faina si pesmet.

Carnea de vaca, impreuna cu putina paine muiata in apa si stoarsa, se amesteca cu ceapa calita, usturoiul si verdeata si se dau prin masina de tocat.
  Carne pentru parjoale
Se amesteca bine cu oul, piperul si sarea. Se formeaza parjoale ovale, care se dau prin ou, faina si pesmet si se prajesc la foc de intensitate medie avand grija sa nu se arda. Se servesc calde cu piure de cartofi sau fasole si salata verde sau salata de rosii.


Pui la cuptor cu sos alb

Ingrediente:
- pulpe de pui;
- sunca de porc;
- un pahar cu vin;
- un morcov, o ceapa, unt, usturoi, rozmarin, piper, maghiran, foi de dafin.

Carnea de pui se sareaza si se pudreaza cu maghiran, piper si, mai ales, rozmarin.
  Pui la cuptor cu sos alb
Apoi se unge cu unt (poate fi impanat cu bucati de sunca si usturoi), se acopera cu bucati de slanina si se aseaza intr-o tava in care se adauga inca putin unt sau ulei, apa, foile de dafin, o parte din usturoi taiat marunt, morcovul si ceapa feliate. Sosul trebuie sa fie saracacios, sa nu acopere decat fundul tavii, dar nici sa se evapore complet. Carnea de pui trebuie sa se coaca in atmosfera fierbinte si putin umeda a cuptorului, nu sa se fiarba in sos. Se da tava la cuptor, timp de o ora, la foc potrivit. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava. Daca puiul nu este suficient de sclipitor se mai unge cu putin unt. Catre sfarsit se stropeste puiul cu vin, apoi se unge cu usturoi pisat marunt. Se serveste cu cartofi prajiti, mujdei, oua ochiuri tari si salata de sezon. (Atentie, la sfarsit trebuie sa aveti vinul sau berea gata pregatite, pe masa... drumul pana la frigider se va dovedi prea lung!!!)


Pofta buna!
 
 Link-uri recomandate
Calorii alimenteValoarea energetica a alimentelor
 Valoarea energetica a principalelor alimente (KCalorii la 100 gr.)...
 
Date despre RomaniaDespre România
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Descriere Valea PrahoveiValea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal...
Descriere Delta DunariiDelta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Statiunile turistice de pe Valea OltuluiValea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Zona turistica Bran-MoeciuBran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....




Lista calorii alimente
Lista calorii alimente
  Calculator calorii
Calculator necesar zilnic de calorii
  Indicatorul Masei Corporale
Calculatorul gradului de obezitate
Lista calorii alimente
Lista calorii alimente